Υλικά για 6 άτομα

  • 300 γρ. σπαγκέτι
  • 500 ml γάλα
  • 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • φρυγανιά, τριμμένη
  • ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο ή μπαχάρι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
  3. Απλώνουμε τα σπαγγέτι στον πάτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα και τη γραβιέρα, μαζί με λίγο αλατοπίπερο.
  5. Περιχύνουμε τα σπαγγέτι με το μείγμα και πιέζουμε ώστε να καλυφθούν όσα προεξέχουν.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί το μείγμα και να λιώσουν τα τυριά.

Tips

  • Αυτή η συνταγή είναι η βάση της απλής μακαρονόπιτας που αγαπούν πολύ τα παιδιά. Μπορούμε να προσθέσουμε σοταρισμένο κιμά ή κοτόπουλο, ή οποιοδήποτε αλλαντικό, καθώς και οποιοδήποτε σοταρισμένο λαχανικό ή μείγμα λαχανικών.
  • Είναι μια καλή λύση για να εκμεταλλευτούμε τα μακαρόνια που περίσσεψαν από την προηγουμένη, καθώς γίνεται με κάθε λογής ζυμαρικό. Αλλά και τον κιμά, το κοκκινιστό, το κοτόπουλο ή το λαδερό φαγητό που επίσης μας περίσσεψαν.