Υλικά για 6 άτομα
- 300 γρ. σπαγκέτι
- 500 ml γάλα
- 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- φρυγανιά, τριμμένη
- ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο ή μπαχάρι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
- Απλώνουμε τα σπαγγέτι στον πάτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα και τη γραβιέρα, μαζί με λίγο αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε τα σπαγγέτι με το μείγμα και πιέζουμε ώστε να καλυφθούν όσα προεξέχουν.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί το μείγμα και να λιώσουν τα τυριά.
Tips
- Αυτή η συνταγή είναι η βάση της απλής μακαρονόπιτας που αγαπούν πολύ τα παιδιά. Μπορούμε να προσθέσουμε σοταρισμένο κιμά ή κοτόπουλο, ή οποιοδήποτε αλλαντικό, καθώς και οποιοδήποτε σοταρισμένο λαχανικό ή μείγμα λαχανικών.
- Είναι μια καλή λύση για να εκμεταλλευτούμε τα μακαρόνια που περίσσεψαν από την προηγουμένη, καθώς γίνεται με κάθε λογής ζυμαρικό. Αλλά και τον κιμά, το κοκκινιστό, το κοτόπουλο ή το λαδερό φαγητό που επίσης μας περίσσεψαν.