Υλικά για 10 άτομα

  • 4 γαλλικές σαλάτες
  • 1 ραντίτσιο
  • 2 σαλάτες, κατσαρές (1 πράσινη και 1 κόκκινη)
  • 12 δαμάσκηνα, ξερά, ψιλοκομμένα
  • 12 βερίκοκα, ξερά, ψιλοκομμένα
  • 6 σύκα, ξερά, ψιλοκομμένα
  • 40 ml ρακή
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 500 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε 10 φέτες
  • σπόροι ροδιού
  • 200 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα

Για το ντρέσινγκ

  • 10 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα ξερά φρούτα μέσα στη ρακή για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Πλένουμε τα λαχανικά και τα στεγνώνουμε καλά.
  3. Τα κόβουμε σε κομμάτια με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
  4. Ρίχνουμε τα ξερά φρούτα με τη ρακή σε μικρό κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι, αφήνουμε να χλιάνουν, τα βάζουμε στη σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε καλά με τα λαχανικά.
  5. Σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε το τυρί και το ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί.
  6. Βάζουμε το τυρί πάνω στη σαλάτα και προσθέτουμε τα καρύδια, τους σπόρους του ροδιού και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κατσικίσιο τυρί με ένα άλλο, πικάντικο, όπως γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα, ή ακόμη και με ένα καπνιστό Μετσόβου.