Υλικά για 10 άτομα

  • 4 μαρούλια
  • 3 ματσάκια ρόκα
  • 650 γρ. σολομό, καπνιστό, σε λωρίδες
  • 8 αβγά, βραστά
  • 350 γρ. παρμεζάνα, σε φλοίδες
  • αλάτι και πιπέρι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 50 γρ. ταραμά, λευκό
  • 12 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
  • χυμός από 4 λεμόνια

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το μαρούλι και τη ρόκα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  2. Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε το μαρούλι, τη ρόκα, τον σολομό, την παρμεζάνα και τα ασπράδια των βρασμένων αβγών.
  3. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
  4. Προτού τη σερβίρουμε, τρίβουμε από πάνω τους κρόκους των αβγών και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα φρέσκο κρεμμυδάκι και κάππαρη.