Υλικά για 10 άτομα

  • 10 αγκινάρες
  • χυμός από 4 λεμόνια
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλ. ξύδι, λευκό
  • 12 αβγά, βραστά, μέτρια
  • 3 καρότα, χοντροτριμμένα
  • 4 κλωναράκια σέλερι
  • 3 κ.σ. κάππαρη
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 6 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κ.σ. μαγιονέζα, κατά προτίμηση σπιτική
  • 4 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Από την προηγουμένη καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι και 1 κ.σ. αλεύρι για να μη μαυρίσουν μέχρι να τις καθαρίσουμε όλες.
  2. Τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε με το ξίδι σε δοχείο φύλαξης. Το ξίδι πρέπει να τις καλύπτει. Την επομένη τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά σε χαρτί κουζίνας.
  3. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας καλά τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξίδι και το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα αναμειγνύοντας τα υλικά σε ένα μπολ. Κόβουμε τα αυγά σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω στη σαλάτα.
  5. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Tip

Αν χρησιμοποιήσουμε αγκινάρες από κονσέρβα, παραλείπουμε το μαρινάρισμα στο ξίδι και τις στεγνώνουμε πολύ καλά προτού τις βάλουμε στη σαλάτα.