Υλικά για 10 άτομα
- 1 μικρό λάχανο, άσπρο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό λάχανο, κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 6 καρότα, τριμμένα
- 4 αχλάδια, καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 κ.σ. σταφίδες, μαύρες
- 200 γρ. ποπκόρν
- 200 γρ. σαλάμι, πικάντικο, σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. σπόρους ροδιού (προαιρετικά)
Για το ντρέσινγκ
- 12 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα
- 50 ml χυμό λεμονιού
- 100 γρ. blue cheese
- 2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ποπκόρν και το σαλάμι.
- Ψήνουμε το σαλάμι στον φούρνο για 10 λεπτά. Οταν είναι έτοιμο, το σπάμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ ώσπου να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, προσθέτουμε το ποπκόρν και σερβίρουμε.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα ψιλοκομμένο σέλερι και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και να τη συνοδεύσουμε με φρυγανισμένο ψωμί.