Υλικά για 6 άτομα
- 2 πράσινες λόλες
- 2 κόκκινες λόλες
- 2 γαλλικές σαλάτες
- 5 αραβικές πιτούλες
- 100 γρ. πικάντικο σαλάμι, σε λεπτές φέτες
- 250 γρ. φρούτα εποχής (μπανάνες, ακτινίδια, ροδάκινα, φράουλες κτλ.), κομμένα σε κύβους
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 50 γρ. φουντούκια, καβουρντισμένα
Για τη σάλτσα
- 4 φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 50 ml ξίδι μπαλσάμικο
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Dijon
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά, φύλλο φύλλο, κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
- Λαδώνουμε ελαφρώς τις πιτούλες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 8 λεπτά.
- Μόλις τις βγάλουμε, βάζουμε το σαλάμι στο φούρνο σε λαδόκολλα και το ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά.
- Το σπάμε σε κομματάκια, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μεγάλη σαλατιέρα και σπάμε από πάνω τις ψημένες πιτούλες.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πολτοποιώντας τις φράουλες και αναμειγνύοντας τον πολτό με τα υπόλοιπα υλικά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα λίγο προτού σερβίρουμε.
Tips
- Προτού πλύνουμε τις σαλάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και με 4 κ.σ. ξίδι, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν ζωύφια που υπάρχουν πάνω στα φύλλα.
- Τα φύλλα της σαλάτας πρέπει να στεγνώσουν καλά, διαφορετικά δεν θα «κολλήσει» η σάλτσα επάνω.