Υλικά για 6 άτομα

  • 2 πράσινες λόλες
  • 2 κόκκινες λόλες
  • 2 γαλλικές σαλάτες
  • 5 αραβικές πιτούλες
  • 100 γρ. πικάντικο σαλάμι, σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. φρούτα εποχής (μπανάνες, ακτινίδια, ροδάκινα, φράουλες κτλ.), κομμένα σε κύβους
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 50 γρ. φουντούκια, καβουρντισμένα

Για τη σάλτσα

  • 4 φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml ξίδι μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Dijon

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Πλένουμε καλά τα λαχανικά, φύλλο φύλλο, κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
  3. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
  4. Λαδώνουμε ελαφρώς τις πιτούλες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 8 λεπτά.
  5. Μόλις τις βγάλουμε, βάζουμε το σαλάμι στο φούρνο σε λαδόκολλα και το ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά.
  6. Το σπάμε σε κομματάκια, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μεγάλη σαλατιέρα και σπάμε από πάνω τις ψημένες πιτούλες.
  7. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πολτοποιώντας τις φράουλες και αναμειγνύοντας τον πολτό με τα υπόλοιπα υλικά.
  8. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα λίγο προτού σερβίρουμε.

Tips

  • Προτού πλύνουμε τις σαλάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και με 4 κ.σ. ξίδι, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν ζωύφια που υπάρχουν πάνω στα φύλλα.
  • Τα φύλλα της σαλάτας πρέπει να στεγνώσουν καλά, διαφορετικά δεν θα «κολλήσει» η σάλτσα επάνω.