Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. καλαμπόκι
  • 300 γρ. φασόλια κόκκινα, βρασμένα (ή έτοιμα κονσέρβας)
  • 1/2 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά για γεμιστά, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. τυρί φέτα, σε κυβάκια

Για τη βινεγκρέτ

  • 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι, μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό με 1 κουταλιά αλάτι, μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με κρύο νερό. Τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, τα φασόλια, το μαϊντανό, τις πιπεριές, τη φέτα και τα ζυμαρικά.
  3. Βινεγκρέτ: Σε ένα βάζο που κλείνει πολύ καλά χτυπάμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Tips

  • Προσθέστε πράσινες ελιές κομμένες στα τέσσερα, χωρίς το κουκούτσι τους.
  • Ο ψιλοκομμένος άνηθος ταιριάζει με αυτή τη σαλάτα.