Υλικά συνταγής 16 λαζάνια 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες αλάτι, πιπέρι λίγο τυρί νηστίσιμο (προαιρετικά) Υλικά για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ 100 γρ. μαργαρίνη ή λάδι 100 γρ. αλεύρι 1 λίτρο γάλα σόγιας ή ζωμός λαχανικών λίγο μοσχοκάρυδο αλάτι Εκτέλεση Για τη σάλτσα μανιταριών Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια Αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους Βάζουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10′ Αλατοπιπερώνουμε Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ Λιώνουμε τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το αλεύρι Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 1′-2′ Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα Αλατίζουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο Σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ Κάνουμε μια στρώση λαζάνια και περιχύνουμε με σάλτσα μανιταριών Πασπαλίζουμε με λίγο νηστίσιμο τυρί Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά Σάλτσα μανιταριών, μπεσαμέλ, τυριά Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα νηστίσιμη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί Ψήνουμε για 25′ στους 180-200ºC,ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′-20′ επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια Αφήνουμε να σταθεί σε σβηστό φούρνο για 10′ για να τραβήξει τα υγρά του
Νηστίσιμα λαζάνια με πλούσια μπεσαμέλ
Μια νηστίσιμη λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ