Υλικά για 10 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες, μικρές, τύπου Γαλλίας
  • 2 κ.σ. αλάτι, χοντρό
  • ξύσμα και χυμός από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα
  • ξύσμα και χυμός από 2 μανταρίνια, ακέρωτα
  • 3 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο, φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Πλένουμε καλά και τρίβουμε με το σύρμα της κουζίνας τις πατάτες για να φύγουν τυχόν χώματα. Τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
  2. Τις βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη και τις ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Τις τοποθετούμε σε ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και του μανταρινιού με 1 κ.σ. ξερό δενδρολίβανο, τριμμένο, και χυμό από 3 λεμόνια, ακέρωτα.