Υλικά για 10 άτομα
- 2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μπουκιές
- 7 κολοκυθάκια, μεγάλα
- 4 κ.σ. μουστάρδα, μέτρια
- 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- χυμός από 3 λεμόνια
- 1 πιπεριά, καυτερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- αλάτι και πιπέρι
- δυόσμος, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
- Κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές λωρίδες και τις ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με τα κολοκυθάκια.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον φρέσκο δυόσμο.
Tip
Εναλλακτικά, σερβίρουμε τη σαλάτα με γιαούρτι που έχουμε αναμείξει με 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή.