Υλικά για 10 άτομα

  • 2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μπουκιές
  • 7 κολοκυθάκια, μεγάλα
  • 4 κ.σ. μουστάρδα, μέτρια
  • 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • χυμός από 3 λεμόνια
  • 1 πιπεριά, καυτερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι και πιπέρι
  • δυόσμος, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  2. Κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές λωρίδες και τις ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με τα κολοκυθάκια.
  4. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον φρέσκο δυόσμο.

Tip

Εναλλακτικά, σερβίρουμε τη σαλάτα με γιαούρτι που έχουμε αναμείξει με 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή.