Υλικά για 2 άτομα Για τη σάλτσα ντομάτας
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 χούφτα βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένο
- 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 μικρό ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
- αλάτι και πιπέρι
Για την ομελέτα
- 1 φιλέτο κοτόπουλου, σε μικρές μπουκιές
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 4 αυγά
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με όλα τα υλικά της σάλτσας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να φτιάξουμε την ομελέτα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το αλάτι, το πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, μαζί με το αλατοπίπερο και το σχοινόπρασο ή το μαϊντανό.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τα αυγά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί μέχρι να στερεοποιηθεί το αυγό.
- Σερβίρουμε την ομελέτα με τη σάλτσα ντομάτας.
Tips
- Εναλλακτικά, τυλίγουμε την ομελέτα σε ρολό, αφού τη γεμίσουμε με τη σάλτσα από τα ντοματίνια.
- Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στην ομελέτα και 1/2 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.