Υλικά για 4 άτομα

  • φιλέτο από 2 στήθη κοτόπουλου, σε μεγάλες μπουκιές
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 σφηνάκι ρακή, τεκίλα ή βότκα
  • χυμό από 2 λάιμ (μοσχολέμονα)
  • ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. μέλι
  • μερικά κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • ελάχιστο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με τη ρακή (τη βότκα ή την τεκίλα) και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χυμό λάιμ, τη σόγια σος και το μέλι, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  3. Πασπαλίζουμε στο τέλος με το μαϊντανό και το ξύσμα λάιμ.

Tip

  • Συνοδεύεται ιδανικά με έτοιμες τορτίγιες ή κυπριακή πίτα, 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, με αλατάκι και λεμόνι.