Υλικά για 6 άτομα

  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για ψωμί
  • 20 μικρά λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 8 κ.σ. καπνιστό τυρί, τριμμένο
  • 1 αυγό, χτυπημένο, για άλειμμα
  • 2 κ.σ. κύμινο, σε σπόρους

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα κρεμμύδια και το θυμάρι και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
  2. Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα διαστάσεων 10 x 10 εκ.
  3. Βάζουμε στη μία πλευρά κάθε φύλλου δύο λουκάνικα, ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα των κρεμμυδιών και λίγο τριμμένο τυρί.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  5. Βουτάμε τις άκρες των δαχτύλων μας σε νερό, βρέχουμε τις πλευρές των φύλλων που βρίσκονται απέναντι από τη γέμιση και κλείνουμε τις ζύμες σε ρολά.
  6. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και αραδιάζουμε τα hot dogs σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, προσέχοντας η ένωση της ζύμης να είναι προς τα κάτω.
  7. Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με λίγους σπόρους κύμινου και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε κόβοντας κάθε ρολό σε δύο ή τρία κομμάτια.

Tips

  • Για να μην ανοίξουν τα λουκάνικα κατά το ψήσιμο, τα τρυπάμε προηγουμένως μία φορά με ένα πιρούνι.
  • Αν θέλουμε, σερβίρουμε με πικάντικη κόκκινη σάλτσα.