Υλικά 3-4 πατάτες κανονικού μεγέθους Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό) Εκτέλεση Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες με τη βοήθεια ενός μαντολίνου ή ενός κοφτερού μαχαιριού Βάζετε τις πατάτες σε μπολ με το ελαιόλαδο και το αλάτι και τις ανακατεύετε. Στρώνετε τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετείτε πάνω του τις κομμένες πατάτες, κοντά τη μια δίπλα στην άλλη. Βάζετε τη σχάρα στον καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 10-15 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο). Έχετε το νου σας να τις ελέγξετε στο 10λεπτο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, τις γυρίζετε και ψήνετε άλλα 5-7 λεπτά. Τις βγάζετε και τις μεταφέρετε σε πιάτο. Ψήνετε τις επόμενες. Τις σερβίρετε με κάποια σος γιαουρτιού, ή μπάρμπεκιου, ή απλώς με λίγη ρίγανη Extra tips Ο φούρνος πρέπει να είναι καυτός και να έχει πιάσει καλά τη θερμοκρασία. Οι πατάτες είναι προτιμότερο να έχουν ένα κανονικό μέγεθος. Οι μικρές αρπάζουν πιο εύκολα ενώ οι πολύ μεγάλες πάλι, έχουν την τάση να δείχνουν άχαρες
Σπιτικά τσιπς φούρνου!
Τα παιδιά λατρεύουν τα τσιπς, και μπορούν να τα καταναλώνουν καθημερινά. Γιατί όμως να τους αγοράζετε αυτά του εμπορίου, όταν μπορείτε να φτιάξετε υγιεινά τσιπς και μόνες σας; Η συνταγή για τα χειροποίητα τσιπς που σας δίνουμε είναι εύκολη, υγιεινή, πεντανόστιμη και θα την αγαπήσουν τα παιδιά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ