Υλικά 3-4 πατάτες κανονικού μεγέθους Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό) Εκτέλεση Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες με τη βοήθεια ενός μαντολίνου ή ενός κοφτερού μαχαιριού Βάζετε τις πατάτες σε μπολ με το ελαιόλαδο και το αλάτι και τις ανακατεύετε. Στρώνετε τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετείτε πάνω του τις κομμένες πατάτες, κοντά τη μια δίπλα στην άλλη. Βάζετε τη σχάρα στον καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 10-15 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο). Έχετε το νου σας να τις ελέγξετε στο 10λεπτο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, τις γυρίζετε και ψήνετε άλλα 5-7 λεπτά. Τις βγάζετε και τις μεταφέρετε σε πιάτο. Ψήνετε τις επόμενες. Τις σερβίρετε με κάποια σος γιαουρτιού, ή μπάρμπεκιου, ή απλώς με λίγη ρίγανη Extra tips Ο φούρνος πρέπει να είναι καυτός και να έχει πιάσει καλά τη θερμοκρασία. Οι πατάτες είναι προτιμότερο να έχουν ένα κανονικό μέγεθος. Οι μικρές αρπάζουν πιο εύκολα ενώ οι πολύ μεγάλες πάλι, έχουν την τάση να δείχνουν άχαρες
Σπιτικά τσιπς φούρνου!
Τα παιδιά λατρεύουν τα τσιπς, και μπορούν να τα καταναλώνουν καθημερινά. Γιατί όμως να τους αγοράζετε αυτά του εμπορίου, όταν μπορείτε να φτιάξετε υγιεινά τσιπς και μόνες σας; Η συνταγή για τα χειροποίητα τσιπς που σας δίνουμε είναι εύκολη, υγιεινή, πεντανόστιμη και θα την αγαπήσουν τα παιδιά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γαλατόπιτα με λεμόνι και μύρτιλα Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και τη σερβίρουμε με έξτρα μύρτιλα, αν θέλουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κουραμπιέδες Για να γίνουν αφράτοι οι κουραμπιέδες πρέπει να χτυπήσουμε για αρκετή ώρα το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ