Υλικά για 10 άτομα

  • 1 κιλό ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4
  • 4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 4 κλωναράκια σέλινου, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, ξερά, κομμένα σε φέτες
  • 4 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • χυμός από 2 λάιμ (μοσχολέμονα)
  • 800 ml ζωμό κότας (σπιτικό ή ψυγείου, ή από βιολογικό κύβο)
  • 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 8 αραβικές πίτες, σε κομματάκια
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Πολτοποιούμε με προσοχή τα λαχανικά με το ζουμί τους στο μπλέντερ.
  4. Ρίχνουμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό του λάιμ.
  5. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε με αραβικές πιτούλες που έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και πασπαλίσει με λίγο αλάτι και ρίγανη, ψημένες σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά.

Tip

Προαιρετικά, προσθέτουμε κατά το σερβίρισμα και 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο.