Φτιάξτε μόνες σας σπιτικά λαχταριστά ζελεδάκια για τα παιδιά! Είναι γλυκά, φρουτώδη και βέβαια νηστίσιμα Τα παιδιά ξετρελαίνονται για τα ζελεδάκια, τις καραμέλες και τα ζαχαρωτά. Και αν και δεν είναι πάντα καλά για την υγεία, δεν μπορούμε και να τους τα στερήσουμε εντελώς. Επειδή όμως δεν είμαστε σίγουροι με τι υλικά φτιάχνονται και εάν έχουν συντηρητικά, καλύτερα να τα φτιάξουμε μόνοι μας.  Υλικά 4 κουταλιές σούπας ζελατίνη  1 ποτήρι κρύο νερό  1 1/2 ποτήρι βραστό νερό 4 ποτήρια ζάχαρη  1-2 σταγόνες φυσικές χρωστικές τροφίμων επιπλέον ζάχαρη για την επικάλυψη Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, βάζετε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και διαλύετε την ζελατίνα ανακατεύοντας για πέντε λεπτά. Μόλις διαλυθεί συμπληρώνετε με το υπόλοιπο ζεστό νερό και την ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 25 λεπτά. Να έχετε υπόψη σας ότι πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανακατεύετε. Παίρνετε μικρές παγοθήκες με διάφορα σχέδια και μοιράζετε το μείγμα. Αφήνετε να κρυώσουν ή για πιο γρήγορα τα βάζετε στο ψυγείο. Αν δεν έχετε θήκες, βάζετε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψάκι και όταν κρυώσει κόβετε με ένα μαχαιράκι σε λεπτές λωρίδες ή με ένα κουπάτ. Βάζετε σε ένα μπολ ζάχαρη και περνάτε τα ζελεδάκια από την ζάχαρη. Τα αφήνετε σε λαδόκολλα για δύο μέρες μέχρι να κρυσταλώσει καλά η ζάχαρη πάνω τους και είναι έτοιμα