Η Κυριακή είναι ούτως ή άλλως η μέρα της οικογένειας, που θα μαζευτεί για φαγητό το μεσημέρι και θα πει τα νέα της εβδομάδας. Αν δεν το συνηθίζετε ως οικογένεια, η γιορτή της Μητέρας είναι πάντοτε μία καλή ευκαιρία για να περάσετε μαζί λίγο ποιοτικό χρόνο. Και τι καλύτερο από μία ξεχωριστή συνταγή για γλυκό που θα κάνει γονείς και παιδιά… να γλείφουν τα δάχτυλά τους; Κάντε αξέχαστε τη φετινή γιορτή με μικρά cupcakes με λαχταριστές φράουλες με μία εύκολη συνταγή.

Προετοιμασία: 50 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 50 λεπτά

Συνταγή για: 21 cupcakes

Υλικά:

1 και ½ φλιτζάνι (συν 2 κουταλιές της σούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 και ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι (συν 2 κουταλιές της σούπας) κρυσταλλική ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

6 κουταλιές της σούπας ξινή κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα

ελαφριά σαντιγί για γαρνίρισμα

340 γραμμάρια φράουλες, καλά κομμένες και μερικές λεπτές φέτες για το γαρνίρισμα

Οδηγίες παρασκευής:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 325 βαθμούς. Προμηθευτείτε 2 ειδικά ταψάκια για θήκες που μπαίνουν τα cupcakes και τοποθετήστε στις τρύπες τα αντίστοιχα χαρτάκια τους. Ανακατέψετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεσαίο ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να έχετε μία κρεμώδη και απαλή υφή. Προσθέστε τα αυγά, 1 τη φορά, χτυπώντας στο μίξερ ασταμάτητα και προσθέστε τη βανίλια στο τέλος. Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε το μείγμα του αλευριού σε 2 δόσεις και κάντε εναλλαγή με την ξινή κρέμα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  2. Το μείγμα σε κάθε φόρμα cupcake δεν πρέπει να είναι ξέχειλο. Υπολογίστε το μέγεθος όσο μίας μπάλας παγωτού και λειάνετε τις επιφάνειες με το πίσω μέρος του κουταλιού. Ψήστε για περίπου μισή ώρα και ελέγξτε αν είναι έτοιμα με το κλασικό κόλπο. Βυθίστε το μαχαίρι μέσα, και αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι είναι έτοιμα. Αφήστε τα να κρυώσουν για μισή ώρα περίπου.
  3. Ανακατέψτε τη μαρμελάδα σε ένα μπολ μέχρι να γίνει απαλή και λεία και προσθέστε κομμάτια από τις φράουλες. Με το κουταλάκι, κάντε στρογγυλές τρύπες στο κέντρο όλων των cupcakes και γεμίστε με το μείγμα της μαρμελάδας. Γαρνίρετε με λίγη σαντιγί και λεπτές φέτες από φράουλες