Υλικά για 6 άτομα

  • 500 γρ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
  • 400 ml. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μπανάνες, πολτοποιημένες
  • 100 γρ. μπισκότα κανέλας, τριμμένα
  • 1 μπανάνα σε ροδέλες, για το γαρνίρισμα 

Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος.
  2. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο, ομογενοποιούμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει, για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε στη σοκολάτα τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύουμε.
  5. Σε 6 ποτήρια ή μπολ μοιράζουμε τη μισή μους και τα τριμμένα μπισκότα.
  6. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη μους, γαρνίρουμε με ροδέλες μπανάνας και σερβίρουμε.

Tip

Δεν αφήνουμε τη μους πολλή ώρα στο ψυγείο, γιατί θα σφίξει πολύ.