Υλικά για 6-8 άτομα
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 100 ml γάλα φρέσκο, ανακατεμένο με 2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
Για την κρέμα
- κρόκοι από 5 αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού, κατά προτίμηση βιολογικό
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Φύλλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
- Στρώνουμε από μία λαδόκολλα στις 2 λαμαρίνες του φούρνου και απλώνουμε από 1 φύλλο σφολιάτας. Τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το πιρούνι και τα ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κρέμα: Σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μισό γάλα και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε κι αυτό στην κρέμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σκεπάζουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη, να μην κάνει κρούστα, και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος να κρυώσει καλά.
- Σύνθεση: Σε μια πιατέλα στρώνουμε το ένα από τα φύλλα σφολιάτας, αφού πρώτα το βουτήξουμε για λίγα δευτερόλεπτα στο αρωματισμένο γάλα.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα 1 στρώση κρέμας και συνεχίζουμε τη διαδικασία τελειώνοντας με κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει, ώστε να μπορούμε να το κόψουμε.