Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 
  • 100 ml γάλα φρέσκο, ανακατεμένο με 2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

Για την κρέμα

  • κρόκοι από 5 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Φύλλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
  2. Στρώνουμε από μία λαδόκολλα στις 2 λαμαρίνες του φούρνου και απλώνουμε από 1 φύλλο σφολιάτας. Τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το πιρούνι και τα ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
  3. Κρέμα: Σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το μισό γάλα και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε κι αυτό στην κρέμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  5. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
  6. Σκεπάζουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη, να μην κάνει κρούστα, και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος να κρυώσει καλά.
  7. Σύνθεση: Σε μια πιατέλα στρώνουμε το ένα από τα φύλλα σφολιάτας, αφού πρώτα το βουτήξουμε για λίγα δευτερόλεπτα στο αρωματισμένο γάλα.
  8. Απλώνουμε ομοιόμορφα 1 στρώση κρέμας και συνεχίζουμε τη διαδικασία τελειώνοντας με κρέμα.
  9. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει, ώστε να μπορούμε να το κόψουμε.