Υλικά για 6 άτομα

  • 6 μήλα κόκκινα, βιολογικά, καλά πλυμένα
  • 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 3 μπισκότα κανέλας, τριμμένα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. καρύδια, τριμμένα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 50 ml γλυκό κρασί
  • 4 κ.σ. ζάχαρη, καστανή

Εκτέλεση

  1. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε από τα μήλα τα κουκούτσια, προσέχοντας να μην τα τρυπήσουμε.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κρασί και την καστανή ζάχαρη, και με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα μήλα.
  4. Τοποθετούμε τα μήλα σε καλά βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε το κρασί, την καστανή ζάχαρη και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  6. Γαρνίρουμε με σαντιγί και σερβίρουμε.

Tip

Μπορούμε να φτιάξουμε το ίδιο γλυκό με κυδώνια. Σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο στο ψήσιμο.