Υλικά για 6 άτομα
- 6 μήλα κόκκινα, βιολογικά, καλά πλυμένα
- 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 3 μπισκότα κανέλας, τριμμένα
- 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 2 κ.σ. σταφίδες
- 2 κ.σ. καρύδια, τριμμένα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
- 50 ml γλυκό κρασί
- 4 κ.σ. ζάχαρη, καστανή
Εκτέλεση
- Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε από τα μήλα τα κουκούτσια, προσέχοντας να μην τα τρυπήσουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κρασί και την καστανή ζάχαρη, και με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα μήλα.
- Τοποθετούμε τα μήλα σε καλά βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε το κρασί, την καστανή ζάχαρη και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με σαντιγί και σερβίρουμε.
Tip
Μπορούμε να φτιάξουμε το ίδιο γλυκό με κυδώνια. Σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο στο ψήσιμο.