Υλικά για 4 άτομα
- 1 ποτήρι νερό
- 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- 500 ml. γάλα, φρέσκο
- 2 φύλλα αρμπαρόριζας, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. γλυκό περγαμόντο, στραγγιγμένο από το σιρόπι και ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, μαζί με τη ζάχαρη και το ρύζι. Τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το μισό γάλα.
- Ανακατεύουμε συνέχεια σε σιγανή φωτιά, για να μην κολλήσει το ρύζι, για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε την αρμπαρόριζα και το περγαμόντο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου δέσει το ρυζόγαλο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και, αφού κρυώσει λίγο, το μοιράζουμε σε μπολ.