Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, κομμένες σε φετάκια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι, βιολογικό
  • 4 κ.σ. ζάχαρη, άχνη
  • 1 κ.σ. ξίδι, μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη, καστανή

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, όπως είναι κρύα από το ψυγείο, με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Θέλουμε να πήξει, αλλά να μη γίνει σαντιγί.
  2. Την ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τις φράουλες με τη ζάχαρη άχνη, το μπαλσάμικο και το χυμό πορτοκαλιού.
  4. Σε μπολάκια ή ψηλά ποτήρια μοιράζουμε στρώσεις από φράουλες και κρέμα. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
  5. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Tip

Αντί για φράουλες, μπορούμε να βάλουμε ένα μείγμα από κόκκινα φρούτα του δάσους, βερίκοκα με ροδάκινα, κεράσια ή πορτοκάλια με μήλα, το χειμώνα.