Yλικά για 6 άτομα

Για τη βάση

  • 1 πακέτο ζύμη κουρού
  • 1/2 φλ. βούτυρο

Για την γκανάς

  • 300ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 260 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μέλι, θυμαρίσιο
  • 2 κ.σ. κουαντρό, ρούμι ή κονιάκ
  • ζάχαρη, άχνη, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη κουρού. Την τρυπάμε με πιρούνι, την καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος, σκορπάμε στον πάτο μερικά φασόλια και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια και την αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και αναμειγνύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tips

  • H τάρτα αυτή τρώγεται ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου. Ακόμη κι αν τη διατηρήσετε στο ψυγείο, βγάλτε την 15 λεπτά προτού την καταναλώσετε.
  • Αν θέλουμε, την πασπαλίζουμε με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους, όπως αμύγδαλα ή φουντούκια.