Υλικά για 5-6 άτομα

  • 300 γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα
  • 300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  1. Σε πολύ χαμηλή φωτιά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά. Μόλις πάρουν βράση, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και για άλλα 2 σε δυνατή.
  2. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στον καταψύκτη.
  3. Το ανακατεύουμε δύο φορές μέχρι να παγώσει, ανά περίπου 1 ώρα.

Tip

Σερβίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού, με φυλλαράκια δυόσμου ή με φράουλες.