Υλικά συνταγής  Για τη βάση 250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive 100 γραμμάρια βούτυρο Για την κρέμα 3 ώριμες μπανάνες 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων) 1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος  Ξύσμα σοκολάτας Εκτέλεση Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών Αδειάζουμε τη βάση του  μπισκότου Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος Ανακατεύουμε καλά το μείγμα Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας