Υλικά 5 αυγά 2 βανίλιες 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική 1 πρέζα αλάτι 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ελαιόλαδο για το τηγάνισμα ψιλοκομμένη καρυδόψιχα Για το μέλωμα 500 γραμμάρια θυμαρίσιο μέλι 1 φλιτζάνι νερό ½ κ.γ. κανέλα ½ κ.γ. γαρύφαλλο Εκτέλεση Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια Στα ασπράδια ρίχνουμε το αλάτι και τα χτυπάμε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα για 1 ½ λεπτό). Ρίχνουμε στους κρόκους τη βανίλια και τους χτυπάμε για 5’ να ασπρίσουν καλά Ρίχνουμε τους κρόκους στα ασπράδια και προσθέτουμε τη σόδα Χτυπάμε 5’ να αφρατέψει καλά το μείγμα Ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού να γίνει σας πηχτός χυλός Λαδώνουμε τα χέρια μας και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (λίγο – λίγο) Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια Την σκεπάζουμε και την ξεκουράζουμε το λιγότερο για 30’ Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια 20Χ15 εκατοστά περίπου Αφού κόψουμε όλες τις δίπλες (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες), ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι Ρίχνουμε μέσα μία – μία τις δίπλες Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια μετά από 30’’ με την βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες Τις αφήνουμε να ροδίσουν Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν Τις μελώνουμε και τις πασπαλίζουμε με καρύδι Αφού κρυώσουν τις μελώνουμε σε ζεστό σιρόπι Τις περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε καρύδια και κανέλα
Οι πιο εύκολες και λαχταριστές δίπλες!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μακαρόνια με φιλετάκια κοτόπουλου Μακαρόνια με φιλετάκια κοτόπουλου που θα λατρέψουν τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μελιτζάνα με σάλτσα ταχίνι, ντομάτα και μαντζουράνα Το ταχίνι αποτελεί καλή πηγή υγιεινών λιπαρών, περιέχει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ