Υλικά για τα μπισκότα 3 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 1 1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλιας 1 κούπα βούτυρο (μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κούπα ζάχαρη 1 αυγό 2 κουταλάκια γλυκού μπέϊκιν πάουντερ Υλικά για το γλάσο βανίλιας 1 ασπράδι αυγού 150 γρ. ζάχαρη άχνη 3-4 σταγόνες λεμονιού 1 βανίλια σε σκόνη Εκτέλεση για τα μπισκότα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει Ρίχνουμε το αυγό, το άρωμα βανίλιας, και προσθέτουμε το αλεύρι κάθε φορά λίγο λίγο μέχρι να ενσωματωθεί καλά με το υπόλοιπο μείγμα Ζυμώνουμε λίγο με το χέρι, ώστε να έχουμε μια ζύμη αφράτη και μαλακή Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα περίπου Όταν παγώσει τη βγάζουμε και την ανοίγουμε και κόβουμε με κουπάτ ορθογώνια (περίπου σε πάχος 1,5-2 εκ.) Βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα Εκτέλεση για το γλάσο βανίλιας Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα Δοκιμάζουμε να δούμε αν στέκεται πάνω σε ένα μπισκοτάκι Αν θέλουμε να στέκεται περισσότερο, συνεχίζουμε το χτύπημα, δοκιμάζουμε ξανά. Αν είναι πολύ σφικτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού, σταγόνα σταγόνα. Γεμίστε το κορνέ με το γλάσο και φτιάχνουμε την επικάλυψη Lego. Τελειώνουμε το πρώτο στρώμα, και συνεχίζουμε με τα στρογγυλά τουβλάκια Σκεπάζουμε το γλάσο με μεμβράνη (να ακουμπά πάνω του) και τα βάζουμε στο ψυγείο Αφήνουμε τα μπισκότα να στεγνώσουν για μια νύχτα, σε θερμοκρασία δωματίου
Φτιάξτε μόνες σας σπιτικά μπισκότα LEGO!
Παιχνίδια που…τρώγονται…Είναι το όνειρο κάθε παιδιού! Φτιάξτε μόνες σας τα πιο «παιχνιδιάρικα» σπιτικά μπισκότα LEGO, που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ