Υλικά (για 4 άτομα) ½ κιλό καρπούζι (χωρίς κουκούτσια) 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 4 κουτ. σούπας ζάχαρη (προαιρετικά μπορείτε να βάλετε στο μείγμα και 1 κουτ. σούπας δυόσμο) Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε πολύ καλά. Περνάμε το υγρό από πολύ λεπτή σήτα και στη συνέχεια το β’αζουμε στο ειδικό δοχείο για παγωτό. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες περίπου. Για να σερβίρουμε, βρέχουμε με ζεστό νερό τη βάση της φόρμας για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκολλήσει το παγωτό
Σπιτικό παγωτό καρπούζι με 3 μόνο υλικά!
Το καρπούζι είναι ο δροσερός πρωταγωνιστής του καλοκαιριού, και τα παιδιά το λατρεύουν. Εμείς σας δίνουμε μια εύκολη σπιτική συνταγή για ένα λαχταριστό παγωτό που θα φτιάξετε με 3 μόνο υλικά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εύκολοι ντοματοκεφτέδες Πριν ψήσουμε τους ντοματοκεφτέδες, τους πατάμε ελαφρώς να γίνουν πλακέ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Νόστιμη συνταγή για καλιτσούνια με σπανάκι από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητά λαχανικά στη σχάρα Τα διαφορετικά χρώματα, οι υφές και οι γεύσεις του κάθε ψητού λαχανικού συνοδεύουν άψογα οτιδήποτε άλλο ψήσουμε, αν και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σως γιαουρτιού με πιπεριά Φλωρίνης, καπνιστή πάπρικα και σχοινόπρασο Αυτή η light επιλογή μπορεί να αντικαταστήσει τη μαγιονέζα και άλλες σάλτσες με πολλά λιπαρά. Αν την αραιώσουμε με... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δροσερά ρολάκια αγγουριού με τυρί κρέμα Ένα αναζωογονητικό και ελαφρύ ορεκτικό που θα σας κόψει την όρεξη και θα σας ενυδατώσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πικάντικη σούπα με καρότα και φακές Μια βελουτέ σούπα με σίδηρο και χαμηλά λιπαρά, ιδανική για τις cozy ημέρες του φθινοπώρου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Oatmeal με καρύδα και μάνγκο Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα ανανεώσει το αγαπημένο σου πρωινό με βρώμη, το δημοφιλές oatmeal, δίνοντάς του ένα εξωτικό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητές μελιτζάνες με σάλτσα από ταχίνι & κουκουνάρι Υγιεινές μελιτζάνες με θρεπτικό ταχίνι - Φανταστικός συνδυασμός. Συνταγή από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική ροζ λεμονάδα με σμέουρα, χωρίς ζάχαρη Βήμα-βήμα η συνταγή από την Καρολίνα Δωρίτη για το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτικές σάλτσες, χωρίς συντηρητικά Φτιάχνουμε τα δικά μας χειροποίητα ντιπ χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, εύκολα και γρήγορα στο σπίτι εντυπωσιάζοντας την παρέα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να βράσεις το αβγό όπως το θες Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Vegan burger Αλεσμένα όσπρια, μανιτάρια ή άλλα λαχανικά αντικαθιστούν επάξια των κιμά των κλασικών μπέργκερ. Εδώ για να πιάσουμε την υφή,... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ