Υλικά

500 γρ. μανιτάρια φρέσκα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε κύβους

5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

3 κουταλιές μαϊντανός

4 κουταλιές ελαιόλαδο

250 ml λευκό κρασί

1 κύβος λαχανικών διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι νερό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τα μανιτάρια σε τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνετε καλά με πετσέτα.

Τα κόβετε σε ισομεγέθη κομμάτια .

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 4′-5′ ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτετε κατόπιν τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 8′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί.

Σκεπάζετε και περιμένετε να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του. Τέλος ρίχνετε το ζωμό λαχανικών.

Βράζετε μέχρι  να εξατμιστούν τα υγρά και μείνουν τα μανιτάρια με το λάδι τους.

 Ρίχνετε το μαϊντανό ή το θυμάρι και ανακατεύετε.

Έτοιμο!