Υλικά για 10 άτομα

  • 2 κιλά φασολάκια, στρογγυλά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 10 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. κάσιους, χοντροκοπανισμένα
  • 100 γρ. σουσάμι
  • 10 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι μαζί με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κάσιους και τα φασολάκια και τα φέρνουμε μια βόλτα.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, προσέχοντας όμως να μη λιώσουν.

Tips

  • Για να γίνει η σαλάτα πιο πλούσια, προσθέτουμε μερικές κουταλιές κατίκι.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φασολάκια με αμπελοφάσουλα.