Υλικά για 10 άτομα
- 2 κιλά φασολάκια, στρογγυλά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 10 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. κάσιους, χοντροκοπανισμένα
- 100 γρ. σουσάμι
- 10 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 4 κ.σ. ξίδι
- 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι μαζί με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κάσιους και τα φασολάκια και τα φέρνουμε μια βόλτα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, προσέχοντας όμως να μη λιώσουν.
Tips
- Για να γίνει η σαλάτα πιο πλούσια, προσθέτουμε μερικές κουταλιές κατίκι.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φασολάκια με αμπελοφάσουλα.