Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 ντομάτα μεγάλη, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγη πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα με τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
  4. Προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  5. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι με λίγο αλάτι, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία. Μόλις μαραθεί και απορροφήσει τα υγρά του, το ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  6. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και λίγο αλάτι.
  7. Σερβίρουμε το σπανάκι με τον κιμά και το γιαούρτι.

Tip

Για να γίνει νόστιμο και με «ολοζώντανο» πράσινο χρώμα το σπανάκι, το μυστικό είναι να μην το βράσουμε πολύ. Τρία-τέσσερα λεπτά, σε δυνατή φωτιά, είναι αρκετά.