Υλικά για 4 άτομα
- 1/2 κιλό μανιτάρια λευκά ή πορτομπέλο
- 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη (τα φυλλαράκια)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σκουπίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια και κόβουμε τα στελέχη (ποδαράκια). Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (κεφάλια και στελέχη).
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και γυαλίζουμε για 4-5 λεπτά το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε με προσοχή μη σπάσουν, να ψηθούν και από τις δύο πλευρές, για 5-6 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη, τα αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη 4-5 λεπτά να δέσει η σάλτσα και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Tips
- Δεν πλένουμε τα μανιτάρια γιατί θα μαυρίσουν. Είναι πάντοτε πεντακάθαρα, διότι οποιαδήποτε «βρωμιά» τα ακουμπήσει τα καταστρέφει.
- Προσθέστε 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon μαζί με το κρασί για πιο πικάντικη γεύση.