Η έμπειρη μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου αποκαλύπτει, με μια ανάρτησή της στο Facebook, ποια είναι τα μυστικά για να φτιάξουμε τέλεια μελομακάρονα. Πάρτε χαρτί και μολύβι ή απλά κοινοποιήστε.. 1) Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι! 2) Το φύλλο ζύμης 1 εκ. Κόβουμε με κουπ-πατ. 3) Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ καστανό χρώμα. 4) Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο. 5) Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο. 6) 2 ώρες μετά, όταν σχεδόν έχουν πιει όλο το σιρόπι τα γυρίζουμε τα πάνω κάτω, και τα αφήνουμε έτσι ως την επόμενη μέρα. 7) Τα καρυδιά όχι σκόνη. Ελαφρά χοντροκομμένα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ένα ένα τα γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια. 8) Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών! Με κούπα μεζούρα. Και συνεχίζει στην ανάρτηση της: Η συνταγή στο πρώτο μου βιβλίο «Πρόσκληση σε γεύμα» που πρωτοκυκλοφόρησε το 1980. 37 χρονιά πορείας! Όσες δεν το έχετε, φροντίστε να το αποκτήσετε! Θα βρείτε τη συνταγή και στο προφίλ μου στις σημειώσεις μου. Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα! Δείτε εδώ τη συνταγή για μελομακάρονα