Η Πρωτομαγιά πλησιάζει και το έθιμο απαιτεί την κατασκευή μαγιάτικου στεφανιού από λουλούδια. Πρόκειται για ένα πανάρχαιο έθιμο που τηρείται πιστά ακόμα και σήμερα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.  Ας υποδεχτούμε λοιπόν την πιο πολύχρωμη και ευωδιαστή εποχή του χρόνου φτιάχνοντας το πιο όμορφο στεφάνι για να στολίσουμε την είσοδο του σπιτιού μας.
Αν και η παράδοση απαιτεί – και καλά κάνει – το στεφάνι να είναι από φυσικά λουλούδια του αγρού, είπαμε φέτος να σας δώσουμε κι άλλες… πιο εναλλακτικές ιδέες για να φτιάξετε εκείνο που σας ταιριάζει περισσότερο. Προτείνουμε λοιπόν ένα ιδιαίτερο στεφάνι από λαχταριστές πολύχρωμες καραμελίτσες – ζελεδάκια!  Έτσι για να δώσετε στο σπίτι σας μια νότα από το παραμύθι του Χάνσελ και της Γκρέτελ.
Θα χρειαστείτε
–      ένα στεφάνι από φελιζόλ,
–      πολλές πολύχρωμες καραμέλες ζελεδάκια (σε δύο μεγέθη)
–      σιλικόνη
–      κορδέλα
Εκτέλεση
Ξεκινάτε με τα μεγαλύτερα -σε μέγεθος- καραμελίτσες – ζελεδάκια. Παίρνετε ένα ένα και βάζετε στην βάση τους μια σταγόνα σιλικόνης.
Τα κολλάτε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στο στεφάνι από φελιζόλ, στο οποίο έχετε πρώτα δέσει την κορδέλα.
Καλύπτετε όλη την επιφάνεια του στεφανιού.
Με την ίδια λογική καλύπτετε και τα πλαϊνά σημεία του στεφανιού
Στην συνέχεια παίρνετε τις μικρότερες σε μέγεθος καραμελίτσες – ζελεδάκια και τα κολλάτε ενδιάμεσα στα μεγάλα για να καλύψετε τα κενά.
Το στεφάνι σας είναι έτοιμο. Θα πρέπει ωστόσο να εξασφαλίσετε ότι οι καραμελίτσες – ζελεδάκια θα παραμείνουν πάνω στο στεφάνι και δεν θα καταλήξουν στις κοιλίτσες των παιδιών σας.

Πρωτομαγιάτικο στεφάνι με λουλούδια
Αν παρόλα αυτά βρεθείτε κοντά στη φύση, μην διστάσετε να τα μαζέψετε μόνοι σας τα υπέροχα λουλούδια του αγρού και να φτιάξετε το δικός σας πολύχρωμο στεφάνι.
Θα χρειαστείτε:
– δύο – τρία ευλύγιστα κλαδιά
– Σπάγκο
– Λουλούδια και πρασινάδα.
–  Πολύχρωμη κορδέλα
Εκτέλεση
Επιλέγετε τα λουλούδια της αρεσκείας σας μαζί με λίγη πρασινάδα και θα δένετε σε πολλά μικρά ματσάκια Αφού δέσετε με το σπάγκο τα κλαδιά σε κυκλικό σχήμα, παίρνετε τα μικρά ματσάκια με λουλούδια και την πρασινάδα και τα δένετε με το σπάγκο γύρω γύρω από τα κλαδιά, μέχρι να γεμίσουν. Κατόπιν δένετε στεφάνι με μία κορδέλα και … έτοιμο!