Τα κάστανα είναι ένας ιδιαίτερα θρεπτικός καρπός, πλούσιος σε μέταλλα, βιταμίνες και φυτικές ίνες  που τρώγονται βραστά ή ψητά και χρησιμοποιούνται τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική.

Έτσι ξεφλουδίζουμε εύκολα τα βραστά κάστανα 

Χαράζουμε τα κάστανα με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, σχηματίζοντας προσεκτικά ένα σταυρό στη βάση του κέλυφους (με αυτό τον τρόπο δεν σκάνε) Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά. Έπειτα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα ξεφλουδίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστά (όχι καυτά!).