Είναι υπέροχο όταν μια πιπίλα ανακουφίζει το μωρό σας. Περιμένατε όμως ποτέ ότι θα γίνει ο καλύτερος φίλος του παιδιού σας; Εάν αναρωτιέστε πώς να σπάσετε τη συνήθεια, ελέγξτε αυτές τις δοκιμασμένες προτάσεις.

Πάρτε τη μακριά από νωρίς

Για να σπάσει η συνήθεια, οι γιατροί λένε ότι το να πάρετε την πιπίλα μακριά νωρίτερα και όχι αργότερα είναι η πιο αποτελεσματική στρατηγική. Τα μωρά έχουν ισχυρούς τρόπους διαμαρτυρίας για το τέλος μιας αγαπημένης συνήθειας όπως η πιπίλα, αλλά η απομάκρυνσή της όταν το παιδί σας είναι πολύ μικρό για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και να διαπραγματευτεί με λόγια, μπορεί να κάνει τη μετάβαση απλούστερη και ευκολότερη.

Δείξτε ψυχρότητα

Είστε ο γονιός και έχετε τη δύναμη να πάρετε την πιπίλα μακριά -τουλάχιστον στη θεωρία. Αν νομίζετε ότι η καλύτερη προσέγγιση για το παιδί σας (και για τη νοημοσύνη σας) είναι να πείτε απλώς όχι, τότε αυτή είναι η μέθοδος της επιλογής σας.

Δώστε της άσχημη γεύση

Ίσως είστε εξοικειωμένοι με αυτή την ιδέα, αφού όσοι θέλουν να σταματήσουν να τρώνε τα νύχια τους τα βάφουν με κάτι με δυσάρεστη γεύση. Μπορείτε να δοκιμάσετε μια παρόμοια μέθοδο για να απομακρύνετε ένα παιδί από την πιπίλα του.

Χαρίστε την

Αν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο ώστε να κατανοήσει την έννοια, το να χαρίσετε κάπου την πιπίλα ή να την ανταλλάξετε με κάτι άλλο, μπορεί να βοηθήσει.

Απομακρύνετέ τη σταδιακά

Μια αργή, ήπια διαδικασία απογαλακτισμού μπορεί να κάνει τα πράγματα ευκολότερα για το παιδί σας. Ο περιορισμός της πιπίλας σε συγκεκριμένες ώρες (όπως η ώρα για ύπνο) ή ορισμένα μέρη είναι συχνά το πρώτο βήμα.

Αφήστε τη για τη νεράιδα

Η νεράιδα της πιπίλας είναι η μικρή και ισχυρή πρώτη ξαδέρφη της νεράιδας των δοντιών. Αυτό το μαγικό πλάσμα μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να κάνει τη μετάβαση από το να είναι αγκιστρωμένο στην πιπίλα στη ζωή χωρίς πιπίλα.

«Χάστε» τη

Αυτό μπορεί να έρθει ως αποκάλυψη: Την επόμενη φορά που ψάχνετε ξέφρενα για την πολύτιμη πιπίλα του παιδιού σας, σταματήστε. Αν χαθεί, αφήστε τη να χαθεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να τη χάσετε σκοπίμως. Και οι δύο στρατηγικές έχουν λειτουργήσει για απελπισμένες μητέρες και μπαμπάδες.