Ένα ζευγάρι δίδυμων παιδιών νεογέννητων αποκαλύφθηκε πως όχι μόνο είναι ετεροζυγωτικά, αλλά και πως δεν έχουν τον ίδιο πατέρα. Η ανακάλυψη έγινε μέσω τεστ DNA.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δίχρονα δίδυμα από την επαρχία Hoa Binh, στο βόρειο Βιετνάμ. Το ένα είχε σκληρά και κυματιστά μαλλιά, ενώ το άλλο λεπτά και ίσια. Αυτό ήταν και το επιχείρημα συγγενών των γονιών, με αποτέλεσμα αυτοί να αναγκαστούν να πάνε τα παιδιά τους για το τεστ DNA. Και οι δύο γονείς έδωσαν δείγμα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι η σύζυγος ήταν μητέρα και των δύο παιδιών, κάτι που δεν συνέβη και με τον σύζυγό, ο οποίος είναι πατέρας μόνο του ενός.

Ο διοικητής του κέντρου όπου έγιναν οι εξετάσεις, Le Dinh Luong, δήλωσε πως η οικογένεια εξεπλάγη για την αποκάλυψη και πως τώρα αναζητούν τρόπους να «λύσουν» το πρόβλημα.

Τα δίδυμα από διαφορετικό πατέρα είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο και η συγκεκριμένη είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση στη χώρα. Κατά τον Δρ. Keith Eddleman, η περίπτωση η γυναίκα να συλλάβει παιδιά από δύο διαφορετικούς άνδρες με τους οποίους ήρθε σε σεξουαλική επαφή, αν και είναι σπάνια, είναι πιθανή. Το αυγό μιας γόνιμης γυναίκας έχει διάρκεια ζωής από 12 έως 48 ώρες, ενώ το σπέρμα από 7 έως 10 ημέρες. Αν κατά τη διάρκεια του γόνιμου διαστήματος, η γυναίκα έρθει σε επαφή με περισσότερους από έναν άνδρα, τότε είναι πιθανό να γονιμοποιηθούν δύο αυγά.

Συνολικά στον κόσμο έχουν καταγραφεί 10 περιπτώσεις διδύμων από διαφορετικό πατέρα, συμπεριλαμβανομένων μία στην Πολωνία, μία στην Ισπανία, μία στις ΗΠΑ και δύο στην Ινδία. πηγή: Athnsvoice