1. Τα μητρικό γάλα προσφέρει στο μωρό θρεπτικά συστατικά πολύτιμα για την ανάπτυξή του, ενώ η αναλογία λιπιδίων-πρωτεϊνών που περιέχει ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες εξέλιξης του εγκεφάλου του.
2. Η σύνθεσή του είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του συγκεκριμένου μωρού (το γάλα δεν είναι το ίδιο, για παράδειγμα, σε μια γυναίκα που γέννησε στην 33η και σε μια άλλη που γέννησε στην 40ή εβδομάδα) και αλλάζει διαρκώς ανάλογα με την ηλικία του, την ώρα της ημέρας, ακόμα και κατά τη διάρκεια του θηλασμού.
3. Περιέχει πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες σε ιδανικές ποσότητες. Επίσης, ελάχιστα άλατα και σάκχαρα, που απορροφώνται πολύ εύκολα από τον οργανισμό του μωρού.
4. Δεν προκαλεί αλλεργίες.
5. Προστατεύει το μωρό από μολύνσεις και μικρόβια.
6. Είναι πάντα έτοιμο, στην ιδανική θερμοκρασία, αποστειρωμένο και δεν προϋποθέτει καμιά προετοιμασία, γεγονός που σας επιτρέπει να περάσετε ένα βράδυ σε σπίτι φίλων χωρίς να χρειαστεί να κουβαλάτε τίποτα.
Με τη συνεργασία της Στέλλας Εγγλέζου, παιδιάτρου-νεογνολόγου, υπεύθυνης του τμήματος Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού και της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος του Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου».