Ο μικρός Λούκας Γουόρεν είναι μόλις 18 μηνών και θα είναι το «πρόσωπο» της γνωστής εταιρίας βρεφικών τροφών Gerber για το έτος 2018. Και έχει σύνδρομο Down.

«Ο Λούκας κατάγεται από την πόλη Ντάλτον της Τζόρτζια. Mε το χαμόγελό και την χαρούμενη έκφρασή του κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 140.000 μωρά», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Μπιλ Παρτίκα.

«Κάθε χρόνο επιλέγουμε το μωρό, το οποίο αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα πως κάθε μωρό είναι μωρό της Gerber. Φέτος ο Λούκας ήταν το καταλληλότερο πρόσωπο».

Οι γονείς του μικρού, Κόρτνεϊ και Τζέισον Γουόρεν, παραδέχονται πως συμμετείχαν »Για πλάκα» στο διαγωνισμό και δεν φαντάζονταν την εξέλιξη, «Σίγουρα για μας είναι το πιο όμορφο και χαρούμενο παιδί του κόσμου, του αρέσει τόσο να κάνει τους άλλους να γελάνε». Η οικογένεια θα λάβει από την εταιρεία το ποσό των 50.000 δολάρια, το οποίο θα διαθέσει για τη μόρφωση και την εκπαίδευσή του.

Σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών στις ΗΠΑ, περίπου 1 στα 700 μωρά στις ΗΠΑ γεννιούνται κάθε χρόνο με σύνδρομο Down.

«Ελπίζουμε η ευκαιρία του γιου μας για ενημερώσει τους ανθρώπους, πως με την αποδοχή και τη σωστή υποστήριξη, τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν την ικανότητα να αλλάξουν τον κόσμο«, αναφέρει η  περήφανη μητέρα του Λούκας.