Υλικά για 4 άτομα
- φιλέτο από 2 στήθη κοτόπουλου, σε μεγάλες μπουκιές
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1 σφηνάκι ρακή, τεκίλα ή βότκα
- χυμό από 2 λάιμ (μοσχολέμονα)
- ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 2 κ.σ. μέλι
- μερικά κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με τη ρακή (τη βότκα ή την τεκίλα) και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χυμό λάιμ, τη σόγια σος και το μέλι, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε στο τέλος με το μαϊντανό και το ξύσμα λάιμ.
Tip
- Συνοδεύεται ιδανικά με έτοιμες τορτίγιες ή κυπριακή πίτα, 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, με αλατάκι και λεμόνι.