Υλικά για 4-5 άτομα
- 5 αχλάδια, καθαρισμένα, κομμένα στα τέσσερα
- 1 φλ. μαυροδάφνη
- 1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
- 6 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τα αχλάδια σε ένα ταψάκι.
- Ανακατεύουμε τη μαυροδάφνη με τα κανελογαρίφαλα και τη ρίχνουμε ομοιόμορφα επάνω από τα αχλάδια. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξυλάκι της κανέλας και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε τα αχλάδια στο φούρνο για 30 λεπτά, σκεπασμένα.
- Τα ξεσκεπάζουμε, τα περιχύνουμε καλά με τα υγρά του ταψιού και τα αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να καραμελώσουν.
Tips
- Η μαύρη ζάχαρη καραμελώνει πιο ωραία. Αν σας βρίσκεται στο ντουλάπι, προτιμήστε την.
- Αυτά τα αχλάδια τρώγονται ωραιότατα σκέτα και είναι και διαιτητικά. Αλλά μπορούμε να τα συνοδεύσουμε και με γιαούρτι, σπιτική σαντιγί ή παγωτό. Ταιριάζουν πολύ το καϊμάκι και η βανίλια.
- Αντί για αχλάδια, μπορούμε να βάλουμε μήλα ή κυδώνια.