Υλικά για 6-8 άτομα
- 100 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 900 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 600 γρ. σοκολάτα, λευκή
Για τη σος
- 100 γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα
- 3 κ.σ. ζάχαρη, άχνη
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 125 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά, κατά προτίμηση με τα χέρια μας, με τα μπισκότα.
- Στρώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα τα μπισκότα στον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας για κέικ.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, κρύα από το ψυγείο, σε σαντιγί.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομματάκια.
- Αφήνουμε τη σοκολάτα να χλιάνει και μετά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στη σαντιγί. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να δέσει.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και στολίζουμε με αυτό- την επιφάνεια της τούρτας. Το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα και ξεφορμάρουμε κινώντας κυκλικά τη λάμα του μαχαιριού ανάμεσα στα τοιχώματα της φόρμας και στην τούρτα.
Tips
- Μπορούμε να στολίσουμε την τούρτα και με τριμμένη σοκολάτα στον τρίφτη.
- Αντί για κονιάκ, βάζουμε οποιοδήποτε λικέρ, όπως πορτοκάλι.
- Αντί για μπισκότα τύπου Digestive, μπορούμε να βάλουμε Αmaretti με άρωμα πικραμύγδαλου ή μπισκότα κανέλας.