Εύκολο μιλφέιγ

Υλικά για 6-8 άτομα 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας  100 ml γάλα φρέσκο, ανακατεμένο με 2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι Για την κρέμα κρόκοι από 5 αβγά 100 γρ. ζάχαρη 250 ml γάλα φρέσκο 3 κ.σ. κορν φλάουρ 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού, κατά προτίμηση βιολογικό ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα Εκτέλεση Φύλλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, […]
22 Οκτωβρίου 2012 | 12:27

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 
  • 100 ml γάλα φρέσκο, ανακατεμένο με 2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

Για την κρέμα

  • κρόκοι από 5 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Φύλλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
  2. Στρώνουμε από μία λαδόκολλα στις 2 λαμαρίνες του φούρνου και απλώνουμε από 1 φύλλο σφολιάτας. Τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το πιρούνι και τα ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
  3. Κρέμα: Σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το μισό γάλα και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε κι αυτό στην κρέμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  5. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
  6. Σκεπάζουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη, να μην κάνει κρούστα, και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος να κρυώσει καλά.
  7. Σύνθεση: Σε μια πιατέλα στρώνουμε το ένα από τα φύλλα σφολιάτας, αφού πρώτα το βουτήξουμε για λίγα δευτερόλεπτα στο αρωματισμένο γάλα.
  8. Απλώνουμε ομοιόμορφα 1 στρώση κρέμας και συνεχίζουμε τη διαδικασία τελειώνοντας με κρέμα.
  9. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει, ώστε να μπορούμε να το κόψουμε.
Πρόσφατα Άρθρα
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου 22 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα 21 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Θρεπτικό smoothie με φυσικοβούτυρο και φρούτα 20 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πρωινό banana split 19 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ζεστό ρόφημα κανέλας 18 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο 16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα 15 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας 14 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ 13 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα 12 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας 11 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών 10 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα 9 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Τσάι του βουνού με κουρκουμά 8 Νοεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version