Υλικά για 4 άτομα
- 600 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, κομμένες σε φετάκια
- 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι, βιολογικό
- 4 κ.σ. ζάχαρη, άχνη
- 1 κ.σ. ξίδι, μπαλσάμικο
- 3 κ.σ. ζάχαρη, καστανή
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, όπως είναι κρύα από το ψυγείο, με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Θέλουμε να πήξει, αλλά να μη γίνει σαντιγί.
- Την ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τις φράουλες με τη ζάχαρη άχνη, το μπαλσάμικο και το χυμό πορτοκαλιού.
- Σε μπολάκια ή ψηλά ποτήρια μοιράζουμε στρώσεις από φράουλες και κρέμα. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Tip
Αντί για φράουλες, μπορούμε να βάλουμε ένα μείγμα από κόκκινα φρούτα του δάσους, βερίκοκα με ροδάκινα, κεράσια ή πορτοκάλια με μήλα, το χειμώνα.