Υλικά για 5-6 άτομα
- 300 γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα
- 300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά. Μόλις πάρουν βράση, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και για άλλα 2 σε δυνατή.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στον καταψύκτη.
- Το ανακατεύουμε δύο φορές μέχρι να παγώσει, ανά περίπου 1 ώρα.
Tip
Σερβίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού, με φυλλαράκια δυόσμου ή με φράουλες.