Υλικά για 6-8 κεκάκια
- 250 γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα
- 250 γρ. βούτυρο
- 6 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη, κρυσταλλική
- 2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια για κέικ και τα γεμίζουμε έως τα 3/4 με το μείγμα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά ακριβώς, αν θέλουμε το εσωτερικό να ρέει.
Tips
- Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
- Για περισσότερο άρωμα, βάζουμε 1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι.
- Γίνονται πολύ ωραία και με σοκολάτα γάλακτος.