Υλικά για 4 άτομα
- 4 λεμόνια, βιολογικά
- 6 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- παγωτό της αρεσκείας μας
- μερικά φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση κάθετα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αδειάζουμε τη σάρκα τους.
- Σε νερό που βράζει, ρίχνουμε τα λεμόνια να πάρουν μία βράση. Τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140°C.
- Σκουπίζουμε καλά τα λεμόνια με απορροφητικό χαρτί και τα αραδιάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα.
- Μόλις στεγνώσουν και μαλακώσουν λίγο, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια τα γεμίζουμε με παγωτό και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Κόβουμε τις λεμονόκουπες στη μέση και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Tip
Η ίδια συνταγή γίνεται και με πορτοκάλια.