Προετοιμασία: 20ʹ Αναμονή: 2 ώρες Yλικά για 5-6 άτομα
- 1 πλάκα κουβερτούρα (200 γρ.)
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1/2 κουτί γάλα, ζαχαρούχο
- 2 αυγά
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ, το ζαχαρούχο γάλα και τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα στο μείγμα, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη μους.
- Τη μοιράζουμε σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Tips
- Γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι ή ξύσμα πορτοκαλιού ή με καραμελωμένο πορτοκάλι.
- Αντί για κονιάκ, μπορούμε να βάλουμε λικέρ πορτοκάλι.