Υλικά για 6 μπισκότα
Για τα μπισκότα
- 12 στρογγυλά κομμάτια ζύμη κουρού, έτοιμα (στα σουπερμάρκετ)
- 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
Για την κρέμα σοκολάτας
- 250 γρ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Μπισκότα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
Σε αντικολλητικό ταψί στρώνουμε τα δισκάκια κουρού, τα αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την κανέλα, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι τα δισκάκια και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν.
Κρέμα σοκολάτας: Ρίχνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με την κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα σε δροσερό μέρος να σφίξει.
Σύνθεση: Παίρνουμε ένα δισκάκι, βάζουμε περίπου 1 κ.σ. σοκολάτα στο κέντρο και κλείνουμε από πάνω με ένα άλλο δισκάκι πιέζοντας ελαφρώς, για να απλωθεί η σοκολάτα.
Tip
Για πιο πλούσια γεύση, αλείψτε τα μπισκότα – όσο είναι ζεστά – με λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.